ketowrap van sla voor de lunch

ingrediënten
1 krop ijsbergsla, zonder kern en buitenste bladeren verwijderd
1 eetlepel korrelige mosterd
4 plakjes kalkoen
paar reepjes (gerookte spek of gerookte kip of gerookte zalm)
1 plak kaas, in tweeën gesneden
2 plakjes tomaat
1 dunne plak rode ui
1 stuk bakpapier

bereiding

Leg een groot vierkant bakpapier op je werkoppervlak.
Leg 5-8 grote stukken sla in het midden van bakpapier. Als je stukjes sla breken, is het prima om kleinere stukjes op elkaar te leggen.
Verspreid mosterd in het midden van de slaomslag.
Leg kalkoen, kaas, (gerookte spek of gerookte kip of gerookte zalm) , tomaat en rode ui bovenop mosterd.
Gebruik bakpapier als leidraad, zo strak als je de sla kunt oprollen, beginnend met het uiteinde dat het dichtst bij je is.
Zodra je de rol is begonnen, stop je de uiteinden van de wraps naar het midden.
Blijf de slaomslag rollen, houd hem zo strak mogelijk en gebruik het bakpapier om u te begeleiden.
Als het volledig is ingepakt, rol je de rest van het bakpapier strak om de sla.
Snijd met behulp van een gekarteld mes de sla bijna volledig in en laat het onderste stuk van het bakpapier intact. Dit helpt het bij elkaar te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *