Geplaatst op

Keto dieet en stinkende vagina/penis urine

Keto-kruis/vagina kan een bijwerking van het dieet zijn. Dit is wat u moet weten.

Mensen op het keto-dieet , een dieet gebaseerd op het eten van koolhydraatarme, vetrijke voedingsmiddelen met matige hoeveelheden eiwit, ervaren blijkbaar wat zij “keto-kruis” noemen.

Dit kan zijn omdat drastische veranderingen in het voedingspatroon een pH-onbalans in de vagina kunnen veroorzaken, volgens Lisa De Fazio, een geregistreerde diëtist en voedings deskundige.

Een pH-onbalans kan ervoor zorgen dat “slechte” bacteriën groeien, wat problemen zoals irritatie en geuren in het vaginale gebied veroorzaakt.

Het keto-dieet heeft nu een momentje. Oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van epilepsiepatiënten die niet reageerden op de traditionele geneeskunde, heeft het populaire koolhydraatarme dieet tot doel het lichaam in ketose te brengen , een toestand waarin het vet verbrandt, geen koolhydraten.

Het keto-dieet is echter niet zonder bijwerkingen. Volgens Lisa De Fazio, een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige , kan het keto-dieet volgers in gevaar brengen voor nierproblemen , uitdroging , de ” keto-griep ” en meer. Dat is echter niet alles. S ome Reddit gebruikers hebben over een vreemde bijwerking zogenaamde “keto kruis.”

Keto-kruis verwijst naar een verandering in de vaginale geur

Een vetrijk dieet kan de vaginale pH-waarden van een persoon veranderen. Rick Wilking / Reuters

Omdat het keto-dieet een mix van vetrijke, koolhydraatarme voedingsmiddelen met gematigde eiwitten vereist, kan het een aanpassing voor uw lichaam zijn om aan te wennen – en het kan enkele funky bijwerkingen veroorzaken, zoals een verandering in uw vaginale geur.

Hoewel er geen onderzoek is gedaan naar het onderwerp, kan het medische fenomeen gebeuren wanneer je je dieet drastisch verandert door grote hoeveelheden van bepaalde macro nutriënten zoals vet en eiwitten op te nemen, volgens De Fazio.

“Voedsel verandert de pH van het lichaam. Wanneer dit gebeurt, zal het lichaam bepaalde geuren afgeven,” vertelde De Fazio aan INSIDER. “Het keto-dieet [kan] uw vaginale pH veranderen, waardoor uw vaginale geur verandert – en het ruikt misschien niet naar rozen.”

Dus waarom doet dit er allemaal toe? Welnu, een pH-onbalans kan “slechte” bacteriegroei veroorzaken.

Bovendien zei De Fazio dat mensen met een pH-onbalans irritatie, geur en infecties zoals bacteriële vaginose kunnen ontwikkelen – de meest voorkomende vaginale infectie voor menstruerende mensen.

Om keto-kruis beter te begrijpen, is het belangrijk om te weten hoe de pH werkt

Allereerst staat pH voor potentieel van waterstof. Het gebruikt een getalschaal van nul tot 14 om de hoeveelheid zuur of alkaline van een stof te meten.

Volgens De Fazio wordt een pH van minder dan zeven als zuur beschouwd en is een pH van meer dan zeven basisch.

“De pH-balans is een belangrijke factor bij het handhaven van de vaginale gezondheid,” zei ze. “Een vetrijk dieet, in het bijzonder verzadigd vet zoals op het keto-dieet, verhoogt de vaginale pH en verhoogt daarom het risico op bacteriële vaginose.”

Een vagina moet een pH-waarde hebben tussen 3,8 en 4,5 , volgens De Fazio. Dit betekent dat het matig zuur is. De Fazio wijst er echter snel op dat wat een normaal pH-niveau is, enigszins kan variëren op basis van uw levensfase.

“Tijdens je reproductieve jaren, in de leeftijd van 15 tot 49, moet je vaginale pH lager zijn dan of gelijk aan 4,5 . Maar vóór de menstruatie en na de menopauze is een gezonde pH meestal hoger dan 4,5 ,” zei De Fazio. “Een zure vaginale omgeving is beschermend. Het creëert een barrière die voorkomt dat ongezonde bacteriën en gisten zich te snel vermenigvuldigen en infecties veroorzaken.”

Een hoog vaginaal pH-niveau kan leiden tot keto-kruis

Zalm

Een hoge vaginale pH-waarde kan leiden tot een “visachtige” geur. VW Pics / GettyImages

Een hoog vaginaal pH-niveau – boven 4.5 – biedt de perfecte omgeving voor ongezonde bacteriën om te groeien. Volgens De Fazio loopt u ook risico op bepaalde infecties. Gelukkig kan Keto-kruis worden behandeld en het kan zelfs vanzelf verdwijnen, zei ze.

“Het kan verdwijnen, anders zou u uw OB / GYN voor behandeling moeten zien,” zei De Fazio. “Uw arts kan u adviseren om terug te gaan naar een uitgebalanceerd dieet. Extreme veranderingen in het lichaam of de pH is geen goed idee.”