Geplaatst op

Keto dieet recept lasagna

KETO-LASAGNE ZONDER NOEDELS

Dit keto dieet lasagne Bolognese recept wordt gemaakt zonder noedels/pasta, maar met plakjes Edammer, samen met zelfgemaakte Bolognese-saus en ricottakaasvulling. Het is ongelooflijk als je je realiseert dat je geen noedels nodig hebt om lekkere lasagne te koken, gewoon mooie plakjes halfharde kaas.

INGREDIËNTEN VOOR KETO-LASAGNE MET EDAMMER-KAAS

INGREDIËNTEN IN PLAATS VAN NOEDELS

Edammer 200 g (10 dunne plakjes)Boter 1 eetlepel om het gerecht in te vetten

INGREDIËNTEN VOOR BOLOGNESESAUS

Olijfolie 1 eetlepelRundergehakt 450 g1 ui 70 gKnoflookpoeder of lente-knoflook 1/4 theelepelSuikervrije tomatensaus 200 g (2/3 kop)Zeezout 1 theelepelVersgemalen peperOregano 1 theelepelDroge basilicum 1 theelepel

INGREDIËNTEN VOOR HET VULLEN MET RICOTTA

Ricottakaas 250 g2 L eierenSnufje zoutSnufje peper

INGREDIËNTEN VOOR DE KAASBELEG

Mozzarella kaas 200 gParmigiano-Reggiano of Grana Padano kaas 20 g

HOE LOW CARB LASAGNE MAKEN?

BEREID EERST KETO BOLOGNESE SAUS MET RUNDERGEHAKT

Bak gehakte uien in een hete olijfolie en roer tot de ui zacht en goudbruin begint te worden aan de randen en u de geur van gekarameliseerde ui ruikt.Als de ui goudbruin is, voeg je gehakt en zout toe. Roer goed tot het vlees goudbruin is aan de randen en water van het vlees verdampt en het vlees droog is. Wanneer het vlees goudbruin wordt, voeg je tomatensaus, gemalen peper, knoflook, oregano en basilicum toe. Roer de volgende paar minuten goed door tot de saus dik is en het water helemaal weg is. Het moet een droge saus zijn zonder water, omdat Edammer het water niet uit de saus kan trekken.Als de Bolognese-saus gaar is, haal deze dan van het fornuis en leg deze opzij.

BEREID RICOTTAKAASVULLING VOOR

Klop ricottakaas met een snufje zout, een beetje gemalen peper en 2 eieren tot het mengsel mooi en volledig glad is.

HOE DE LAGEN KETO-LASAGNE IN DE OVENSCHAAL TE PLAATSEN

Bestrijk de ovenschaal met boter.Leg de dunne laag ricottavulling op de boter en Edammerplakjes op ricottavulling.2/3 Bolognese saus op plakjes kaas en de helft ricotta vulling bovenop Bolognese saus.Bedek het met Edam-plakjes en herhaal de procedure, maar eerst met de resterende ricottavulling en vervolgens de Bolognese-saus.Leg bovenop de Bolognese saus mozzarellakaas en vers geraspte Parmigiano of Grana Padano-kaas.Bak keto-lasagne in een voorverwarmde oven met ventilatie op 180 ° C gedurende 15 minuten of tot het wordt gebakken (dit hangt af van uw oven). Het moet goudbruin bovenop zijn wanneer het wordt gebakken.Ik eet graag keto-lasagne met bladgroene salade, maar je kunt het serveren zoals je het lekkerst vindt.