ingrediënten
1 kilo kip (in hapklare stukjes gesneden)
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper
2 el sesamolie (of avocado)
1/3 kop kokos aminos (Toko)
1/4 kopje kokosazijn (of rode wijnazijn)
1 el verse gember
2 theelepel gehakte knoflook
1 theelepel xanthaangom
1 theelepel limoenschil
2 el limoensap
Optionele garnering: gehakte lente-uitjes, geroosterde sesamzaadjes
Instructies
Breng kip op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg kip toe en bedek de koekenpan gedurende 5 minuten.
Roer de kip en dek af gedurende 2-3 minuten of tot de kip niet langer roze is.
Zet het vuur lager.
Klop de resterende ingrediënten in een kom en giet in de pan.
Roer om de kip met saus te bedekken en dek af gedurende 4-5 minuten of tot het mengsel kookt.
Zodra het kookt, verwijder de deksel en blijf roeren tot de saus dikker wordt, ongeveer 2-3 minuten.
Garneer met lente-uitjes en sesamzaadjes.
Serveer met geroosterde broccoli en / of bloemkoolrijst.