Geplaatst op

Keto kip Alfredo recept

Keto Alfredo, Keto kip Alfredo

ingrediënten

3 el boter, verdeeld
2,5 pond kip, zonder vel, in plakjes
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
2 el kippenbouillon
350 gram broccoli
3 tenen knoflook, fijngehakt
30 gram roomkaas, zacht
150 gram slagroom of koksroom
1/2 theelepel Italiaanse kruiden
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
50 gram oude kaas, geraspt
100 gram mozzarella, geraspt
1/4 theelepel basilicum
Instructions
Smelt 1 el boter in een ovenveilige koekenpan . (Ik gebruik een gietijzeren koekepan)
Kruid de gesneden kip met zout en peper voordat je de kip in de koekenpan legt. Aan beide kanten dichtschroeien.
Bedek de koekenpan met een deksel en laat zachtjes sudderen tot de kip niet meer roze is.
Haal de kip uit de koekenpan en leg deze opzij.
Blus de pan door 2 el kippenbouillon in de hete koekenpan te gieten en de stukjes van de bodem te schrapen met een houten lepel. Laat de stukjes in de pan, want ze zijn extra lekker.
Stoom de broccoli in kokend water op het fornuis.

Terwijl de broccoli kookt, voeg je 2 el boter toe aan de koekenpan, samen met het gehakte knoflook. Bak 2 minuten of tot geurig.
Voeg zachte roomkaas, zware slagroom en Italiaanse kruiden toe aan de gehakte knoflook, roer vervolgens continu met een garde op middelhoog vuur tot de ingrediënten grondig zijn gecombineerd.
Zet op een middelhoog / laag vuur en laat de saus zachtjes koken tot de zware slagroom is verminderd en ingedikt. Blijf kloppen zodat het niet aan de bodem van de pan blijft kleven. Het duurt een paar minuten voordat de saus is ingedikt en dikker.
Zodra het is ingedikt, voeg je de Parmezaanse kaas en de paprika toe en blijf je roeren tot de kazen smelten en de saus zacht is.
Giet gestoomde broccoli af.
Voeg de kip en broccoli toe aan keto alfredo saus en roer tot alles goed gemengd is.
Strooi mozzarellakaas over het mengsel van koolhydraatarme kip Alfredo-broccoli en strooi er vervolgens basilicum over.
Zet de koekenpan 1-2 minuten in de oven op het bovenste rooster onder de grill of totdat de mozzarella-kaas begint te borrelen. Terwijl je het op het fornuis kon laten smelten, vond ik dat het gratineren van de kaas van boven in de oven de beste resultaten voor dit gerecht opleverde.