Geplaatst op

keto diner recept voor Gevulde Broccoli met spek kaassaus

keto diner recept voor Gevulde Broccoli met spek kaassaust ,keto / low carb
Terwijl ik rondkeek in mijn koelkast zag ik verse broccoli die nog gekookt moest worden, en het eerste wat in me opkwam was het maken van een verzadigend keto gerecht als wat ik regematig maak van groenten, dus spek toevoegen. Deze gevulde broccoli bleek zo lekker!


Voeding macro’s
Calorieën: 335 kcal | Koolhydraten: 7 g | Eiwit: 13 g | Vet: 28 g | Verzadigd vet: 17 g | Cholesterol: 96 mg | Natrium: 426 mg | Kalium: 348 mg | Vezel: 2 g | Suiker: 1 g | Vitamine A: 1450 IE | Vitamine C: 69,1 mg | Calcium:334 mg | IJzer: 1,1 mg

Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten

ingrediënten

5 kopjes verse broccoli
2 teentjes fijngehakte knoflook
1 kop dikke room
30 gram roomkaas
⅓ kopje kippenbouillon
1/4 kopje Parmezaanse kaas
1½ kopjes cheddarkaas
1 eetlepel Italiaanse kruiden
½ theelepel peper
zout naar smaak (roze himalaya zout voor de elektrolyte n heeft voorkeur)
1/4 kopje uitgebakken spekjes of gerookte kipblokjes/gerookte zalm

Instructies
Hak en was de verse broccoli. (Ik heb de mijne in grotere stukken gesneden.)
Stoom of kook tot de gewenste zachtheid, laat uitlekken en zet het even aan de kant.
Voeg in een koekenpan alle andere ingrediënten toe, behalve de spekjes en klop tot alles is gemengd.
Kook op laag / middelhoog vuur ongeveer 5-7 minuten tot dat de saus dikker wordt en gaat hangen.
Voeg broccoli toe aan kaassaus en roer om te mengen.
Garneer met spekjes of gerookte kipblokjes/gerookte zalm.
Optioneel: Plaats een ovenbestendige koekenpan in een oven van 400 graden om knapperige spekjes te bakken.