Geplaatst op

keto dieet recept voor koolhydraat arme Indiase boter kip

ingredienten
1 pond kip filet/dij
1 kopje zware room
2 el boter
1,5 el tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1/4 middelgrote ui
1,5 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel roze Himalayazout
3/4 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel gemalen kaneel

instructies:
Snijd de kip in hapklare brokken en bestrijk ze royaal met kurkuma, gember, zout, chilipoeder en kaneel. Zet opzij in een kom.
Verhit een koekepan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Terwijl de boter smelt, snijd de ui en knoflook in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Kook 2-3 minuten tot de uien doorzichtig en geurig zijn.
Zet de pan op tot middelhoog en voeg de kip toe. Kook het bijna helemaal door – de buitenkant moet wit zijn en dit duurt ongeveer 3-5 minuten.
Zodra de kip bijna volledig gaar is, voeg je de zware slagroom en tomatenpuree toe. Gebruik een spatel voor de tomatenpuree zodat deze soepel door de zware slagroom loopt. Het moet nu een oranje kleur hebben. Zet het vuur op middelhoog en dek af met een deksel gedurende 5-7 minuten.
Verwijder het deksel en roer door. De kip is volledig gaar en je zou hem moeten kunnen opeten. Als u echter van een dikkere kerriesaus houdt, laat u deze inkoken met het deksel eraf totdat deze de gewenste consistentie heeft bereikt.
Serveer met koolhydraatarme Naan of over bloemkoolrijst. Genieten!
OPMERKING: U kunt de boterkip maximaal 10 dagen bewaren in de koelkast en 2 maanden in de vriezer. Je kunt ook kippendijen of kalkoen gebruiken in plaats van borst voor een hoger vetgehalte.