Koolhydraat arme gevulde avocado’s recept ketodieet
INGREDIËNTEN
4 kleine avocado’s
1 kleine limoen
Kook/spray olie
1/2 pond kalkoen of kip gehakt
1/4 kleine gele ui
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel koosjer zout
1/2 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel gedroogde oregano
1/4 kopje niet-geconcentreerde tomatenpuree
2 eetlepels water
Voor het serveren
1/2 kopje halfvolle geraspte kaas
1/4 kopje in blokjes gesneden tomaten zonder zaadjes
Zure room of Griekse yoghurt , optioneel voor topping
INSTRUCTIES
Halveer en ontpit de avocado’s. Schep met een lepel een deel van de avocado om een groter putje te maken.
snij de gereserveerde avocado in blokjes en bewaar deze voor later. Pers limoensap over alle avocado’s om bruin worden te voorkomen.
Verhit een middelgrote koekenpan op hoog vuur, bespuit met olie.
Als het heet is, voeg je de kalkoen/kip gehakt, kruiden en ui toe en bak je het vlees met een houten lepel in 5 minuten.
Voeg tomatensaus toe en ontzuur het even, voeg daarna water toe en kook al roerend tot het gaar is, ongeveer 6 tot 8 minuten. Haal van het vuur.
Vul elke avocadohelft met kalkoen/kip mengsel en bedek vervolgens met kaas, blokjes avocado, tomaat en Griekse yoghurt of zure room, indien gewenst. Eet met een lepel!
Macro’s Portie: 2 helften , Calorieën: 422 kcal , Koolhydraten: 16 g , Eiwit: 28 g , Vet: 28 g , Verzadigd vet: 6 g , Cholesterol: 90 mg , Natrium: 656 mg , Vezel: 8 g , Suiker: 1 g